10 December 2010

Winter winds

Winter; koud-gezellig-sneeuw-kerst-oud en nieuw. Waar denk jij bij winter aan? 


,,De winter is een van de vier seizoenen in de gematigde en polaire streken. Het afwisselen van de winter met de andere seizoenen wordt veroorzaakt door de schuine stand van de aardas. In de winter staat op het noordelijk halfrond de aardas van de zon af gewend en in de zomer juist naar de zon toe gericht. Op het zuidelijk halfrond is dit omgekeerd, zodat de winter zich daar juist afspeelt tijdens de zomer van het noordelijk halfrond. Het meest kenmerkend aan de winter is hierdoor behalve de in vergelijking met andere seizoenen lage temperaturen de korte dagduur.'' 


Leuk toch zou je denken? Gezellig als het buiten donker en koud is, binnen zitten op de bank voor de open haard met hot choco en vriendinnen? Nou, dat valt vies tegen.. Denk nog maar eens goed na over de 'harde sneeuwstormen' op de fiets, die je haar en make-up verpesten. Dan denk je gelijk al ander over de winter, nietwaar?



Wat is dat toch met de winter?


Het lijkt wel of de winter mensen depressief maakt, komt dat door de korte dagduur? Maar van de andere kant, winter, kerst, oud en nieuw, klinkt allemaal heel gezellig toch? En die sneeuw heeft ook wel iets magisch, het maakt die kale bomen al een stuk mooier..


We kunnen klagen en zeuren wat we willen, maar uiteindelijk los je daar je problemen ook niet mee op!


enjoy your winter wonder land


Mumford and Sons - Winter Winds