19 December 2010

Walk, walk, fashion, baby

,,Fashion Fadesstyle remains'' Tsja het is wel waar, right? Mensen zeggen wel: ,,Ik heb een eigen stijl.'' Dat kun je ook wel hebben, maar dat betekend niet dat je niet mee kan doen Andere zeggen, ik doe niet aan trend, oké dat is absoluut onzin! Want iedereen doet mee aan de trends, bewust of onbewust. Hoe zorgt de mode-industrie dat wij meedoen aan de trends?
Eigenlijk is het best simpel. 'Trendvoorspellers' bij grote merken, doen hun werk. Dan gaan designers het ontwerpen, het wordt uitgewerkt. Merken showen het in Parijs, New York, Milaan, en hoppa de trend is 'geboren'. Een paar leuke advertenties erbij, wat celebs die het dragen, en H&M e.d. gaan het na-maken. En opeens loopt iedereen ermee, en komen er alleen maar meer mensen bij die het dragen. Na een paar maanden is de trend weer over, en loopt bijna niemand er meer mee. Zo zullen wij eeuwig doorgaan..




Hoe zit dat dan met de die-hard 'fashionfollowers'? Het lijkt me sterk, dat je élke trend volgt. Want, je moet niet elke trend klakkeloos overnemen. Je moet er eigenlijk wel je eigen 'twist' aan geven, anders kom je zo na-aperig over. Maar wat hebben wij ervoor over om mee te doen aan de trend? Hoe ver ga je voor fashion? De écht die-hards zullen bijna alles, kosten wat het kost, doen om maar met de trends mee te doen. Maar zal je, bijvoorbeeld, afgelopen zomer, de ray-ban was helemaal hot&happening, moet je dan de echte hebben, of kom je er met een fake ook goed vanaf?


Dan nog de fashionblogs, want de grote fashionblogs, hebben die ondertussen meer invloed op de hele mode-industrie dan H&M itself.. Waarom vertrouwen we de fashionbloggers meer dan mensen die er eigenlijk echt verstand van hebben? En waarom hebben ze dan zoveel invloed? Want eigenlijk is het gewoon een kwestie van je camera 24/7 bij je hebben, en foto's te maken van iedereen die er leuk uitziet, en posten op je blog. Is dat een poging waard? 


Dus doe wat je leuk vindt, draag wat je leuk vindt, waar je je fijn in voelt. Je mag best meedoen met de trends, doen en laten wat je wilt. Maar houdt het wel JOU!