25 December 2010

Capture life

We vergeten zoveel dingen in ons leven. Het maken van je huiswerk, je hockeystick, je rekenmachine, je kamer opruimen, maar hoe zit dat dan als je even 'vergeten' bent wie je vrienden zijn? En hoe komt het dat we sommige momenten nevernooit zullen vergeten uit ons leven? Play The Best Memories, Pause The Unforgetable Moments, Stop The drama, Rewind The Good Times & Fast Forward The Bullshit, right?



Waarom onthouden wij sommige momenten wel en andere niet? Komt dat omdat sommige momenten een grotere indruk op ons maken, of heeft dat toch te maken met ons geheugen? Heeft ons geheugen maar een beperkte capaciteit, of maken we een selectie van dingen die we wel en niet willen onthouden? Bijvoorbeeld de ontmoeting met je bff vergeet je niet zo snel, net zoals op welke dag je welke les hebt tijdens welk uur in welk lokaal. Het eerste is een voorbeeld van een grote indruk, je wordt er nog wel vaker aan herinnerd en heeft gezorgd voor misschien wel een grote verandering in je leven. Je lesrooster is een voorbeeld van trainen, er zit structuur in, na een paar weken of maanden zit het wel in je hoofd..


Bram zegt dat de hersenen een selectie voor ons maken wat we wel en niet willen onthouden. ,,Die bepalen wat de moeite waard is om te onthouden en wat niet, Maar sommige dingen daar train je op om die te onthouden, en andere dingen onthoud je gewoon, zoals dingen die je opvallen. Maar sommige dingen onthoud je op een manier die je niet begrijpt.'' Imagine; tijdens je gala is de eerste dans op het liedje, eh noem een random song, im yours, dan de volgende keer als je im yours hoort denk je aan de eerste dans op je gala. Maar heeft dat dan weer te maken met dat het een grote 'impact' had?


Maar ik ben blij dat we al die mooie momenten onthouden, al die speciale momenten die je echt niet wilt vergeten. Die momenten die je nog iedere dag voor je ziet in je hoofd. Van die momenten maken we onbewust een 'foto in ons hoofd', of een film, die je telkens weer opnieuw kan alspelen. Zoals Spanje, ohgosh, ik hoop dat ik dat nevernooitmeer vergeet (al ben ik nu alweer vergeten wat we allemaal gedaan hebben en weet ik alleen nog de 'impact' momenten). Unforgettable! En Djamillamy favorite memories are my memories with you!


We all love photography so; Capture Life!