27 December 2010

My heart will go on

Is deze zin dubbelzinnig? Kun je het opvatten als; mijn hart zal doorgaan, in de zin van altijd van je blijven houden? Of als; mijn hart gaat door, moves on, en zal jou achterlaten? Of allebei, als je er toch eens over na gaat denken, zal het nog wel veel meer betekenissen hebben. Waarom is het zo moeilijk om de essentie van de liefde te vinden, maar soms denk je de liefde van je leven te hebben gevonden, maar voor je het weet is die alweer voorbij en kun je hem officieel tot ex benoemen. Ja wat is dat toch met exen? Je hebt vast vele soorten, niewtaar?

Maar wat voor soorten exen heb je dan? Nou eh, na wat research op internet kwam ik tot de conclusie dat er best veel soorten zijn, maar je kunt je in een aantal 'hoofdsoorten' indelen.

Zo heb je de ex die nooit meer iets van zich laat horen, maar dan ook echt nooit. Die denkt van: het is over en uit tussen ons, dan ga ik geen contact meer zoeken. Misschien heb ik het wel mis, en wil die eigenlijk heel graag opnieuw contact met je, maar denkt die dat, dat die dat eigenlijk niet kan maken. Ik denk dat veel exen zich 'groot' proberen te houden, omdat ze denken dat het stom is als je weer contact gaat zoeken met je ex, maar is dat zo erg, als je nog steeds zoveel aan hem of haar denkt?


Verder is er natuurlijk de stalkende ex, die nevernooit wilt opgeven (wat die uiteindelijk beter wel had kunnen doen). Hij (oke, of zij (maar ik heb niet echt het idee dat guys echt mn blog lezen dus haha)) belt, sms't, krabbelt, twittert, rijdt zelfs langs je huis(?) dat het eng wordt. Maar hoe maak je zo iemand duidelijk dat jij niks meer van hem of haar moet, dan wel zonder te kwetsen, anders kun je hem gelijk verrot schelden en de echte die-hards geven dan nog steeds niet op?

What about the best-friend-ex? Oké, of gewoon vrienden-gebleven-ex? Van de ene kant kan het wel werken, want jullie kennen elkaar juist zo goed. Maar dat jullie elkaar door en door kennen, kan ook tegenwerken. Want jullie weten elkaars zwakke punten, hoe je elkaar boos maakt. Jullie hebben history samen, dat maakt het wel even wat moeilijker om dan nog echt goede vrienden te blijven. Maar tsja, op ten duur, zul je elkaar misschien weer leuk vinden, en dan sta je weer voor een ander dilemma; neem je je ex terug? Je houdt nog wel van hem, maar misschien is dat 'houden van' vriendschappelijk geworden. 

Zo zie je maar weer; love is hard.