17 December 2010

Love it all

Its so hard and complicated.. Liefde maakt veel dingen moeilijker, maar denk eens aan die fijne momenten die je allemaal meegemaakt hebt, mede dankzij de liefde. Waarom is het zo moeilijk, of maken wij er maar een groot 'issue' van?


,,Liefde betekent de diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander; soms ook voor een dier, zaak of voorwerp'' Waarom doen wij zo moeilijk over de liefde? Is het echt zo ingewikkeld allemaal? Waarom werkt het soms mee, en zit het soms tegen. Waarom roept liefde gevoelens op, die normaal nooit zo sterk zijn? Of is het verliefd zijn? Kan de liefde ons tot waanzin drijven? Als wij verliefd zijn, zijn we in staat dingen te doen, die wij normaal niet zo snel zouden doen. Je kan het misschien vergelijken met alcohol. Want het kan dan wel een fijn gevoel geven, verliefd zijn, maar als je hart wordt gebroken kun je ook helemaal 'destroyed' zijn..




Waarom is liefde dan zo'n groot probleem? Wij mensen, willen allemaal graag geliefd zijn bij mensen. Dan kom je over als een goed persoon. Maar je moet je niet anders gaan gedragen om geliefd te zijn, want als mensen dan achter je 'ware identitieit' komen zal je ego flink dalen, en kan het je dus 'destroy-en'. Maar denk eens verder, in je relatie. Je hebt samen iets opgebouwd, je wilt samen oud worden. Wat doe je als je geliefde je dumpt? Kun je voor de liefde een back-up plan maken, net zoals voor je carrière? Misschien 'kan' het wel (alle opties openhouden), maar dan bedrieg je de ander, en heb je nog een grotere kans om gedumpt te worden.


Als je liefde geeft, krijg je liefde terug; het is net karma.
What you give is what you get.


nowplaying: the Kooks - Love It All