Hoe komt het dat relaties verbroken worden? Is het de ‘schuld’ van iemand, of zijn het allerlei factoren die onze relaties beïnvloeden en daardoor relaties ‘op de klippen lopen’? Óf, kan het ook nog zijn dat de relatie zichzelf dusdanig ontwikkelt, en uiteindelijk vanzelf kapot gaat? Bestaan er echte not-dones voor een relatie, zogezegd relatie-killers? Maar soms willen mensen bewust een relatie kapot maken, waarom? Uit jaloezie, of zit er meer achter? Daarbij, bestaat er ook iets als ‘the perfect ‘relationship’, of is dat alleenmaar schijn? Wil je wel doen alsof, pretend like everything is perfect? Ik betwijfel of perfectie bestaat, in het leven en in de liefde..
Na wat research op internet kwam ik er achter dat er wel een soort relationship-killer bestaat:
Ruzie, ja ruzie is dé relatie-killer en komt in élke relatie voor, ook in de meest perfecte (ook al lijkt dat niet zo) En eens een ruzie maakt ook niet zoveel uit, maar je moet niet zowat elke dag op elkaar staan schelden, dan zit er toch iets niet goed. Maar waardoor komen die ruzies? Dan kan ook een aantal oorzaken hebben Zoals:
- Stress, stress op het werk/school, stress over de financiële problemen. Gewoonweg stress, als het even teveel wordt kun je dat afreageren op je partner. Het is niet de bedoeling, dat zeker niet, maar ja, je hebt zoveel stress dat je er misschien niet bij stil staat, je denkt er niet lang genoeg over na. Het is dan wel heel jammer dat jullie relatie stuk loopt.
- Leeftijdsverschil, sommige mensen zeggen dat het niet uitmaakt wat de leeftijd is van de partner, als het echte liefde is. Maar een leeftijdsverschil kan wel degelijk meehelpen aan het kapotmaken van een relatie. Dan wel niet bewust, maar jullie zitten misschien toch niet op dezelfde golflengte, en dat komen jullie ook niet. Jullie worden ten slotte beide ouder, alhoewel misschien komt het allemaal wel. Maar is dat de goede instelling; het komt allemaal wel, want een relatie heeft aandacht en onderhoud nodig. En met een leeftijdsverschil denk ik alleenmaar meer onderhoud.
- Kinderen, ja ik denk niet dat we hier al aan zitten te denken, maar het kan wel invloed hebben. Misschien kunnen we het nu even zien als voorbeeld. Kinderen is natuurlijk een belangrijk onderwerp om over te praten. Maar dus je moet wel goed kunnen praten met elkaar, ook over serieuze zaken, zoals dus bijvoorbeeld kinderen. Als dat al niet gaat, nou dan weet ik niet zo goed of het überhaupt wel een goed idee was om een relatie te beginnen (ik heb het over langere serieuze relaties, niet die van na een maand uit o.i.d.). Als jullie trouwens geen serieuze gesprekken kunnen voeren, kan de relatie ook gaan vervelen, en heb je er gewoon geen zin meer in, kan verveling dan ook een oorzaak zijn om een relatie te verbreken? Ik denk het wel, maar dan zal het vooral gaan om de niet-zo-lange-relaties. Waar het al snel begint te vervelen en dus maar besluit om het uit te maken.
- Overspel/vreemdgaan, ik denk dat dat wel voor zichzelf spreekt.
- Ten slotte, kan het zijn dat je er misschien pas later achter komt dat eigenlijk jullie karakters botsen. Het is iets minder, dat je er pas later achterkomt, maar mocht het zo zijn, dan is het misschien ook beter om gewoon vrienden te blijven. Want karakters zijn ook moeilijk te veranderen, ze zijn meestal redelijk stabiel. Maar het is wel raar dat als jullie misschien eerst wel een leuk stel waren en nu opeens jullie karakters botsen, misschien zit daar dan nog wel een ander probleem onder.
Bij sommige relaties, denk ik ook, dat kan nevernooit goed gaan, dan is het toch wel relationship suicide.