1 February 2012

Crazy stupid love

Liefde, ik heb vaak genoeg gezegd dat het moeilijk is, of niet, I still don't know. Als het inderdaad niet zo is, waarom is er dan nog altijd zoveel drama en zijn er zoveel issues rondom relaties. Misschien is het antwoord daarop simpel, wij maken het gewoon moeilijk. En ja, ergens klopt het wel, wij human beings maken graag van alles een drama. Denk maar aan alle drama die we kunnen maken om een relatie, het zogenaamde DTR'n ( Define The Relationship), we weten niet wat er speelt en daarvan worden we gek. Wil dat zeggen dat we gewoon willen weten, wat er gaande is? We willen zekerheid, vooral als het gaat om relaties, maar af en toe moet je best een risico nemen. Toch denk ik dat het niet alleen onze liefde voor drama is. Liefde is moeilijk omdat het anders niet meer speciaal is.




Liefde is raar, een onmenselijk gevoel en een fenomeen apart. Relaties die ontstaan uit liefde zijn dan ook moeilijk, nietwaar? Vaak zie je dat mensen met tegengestelde karakters een relatie opbouwen, dat zijn wel de soort relaties die het langst stand houden. Het is de natuur haar manier om te laten zien dat de natuurkunde inderdaad klopt en tegenpolen elkaar aantrekken. En die kracht wordt alleen maar sterker doordat naarmate je elkaar beter leert kennen je gemeeschappelijke dingen in elkaar terug vindt ondanks de tegenstellingen in persoonlijkheid. Daarbij vullen jullie elkaar als ying en yang natuurlijk aan.


Liefde is moeilijk omdat je er niet genoeg in gelooft. Ik denk niet dat liefde een kwestie is van erin geloven zoals Sinterklaas maar als je er niet in gelooft, zal er nooit iets gebeuren. Liefde is moeilijk omdat we niet weten wat het is en de meesten het verschil tussen liefde en verliefdheid niet weten. Liefde is moeilijk omdat we er bang voor zijn. We zijn bang dat als je je hart aan iemand geeft, diegene hem breekt. En als iemand eenmaal je hart breekt, ben je ook echt 'crushed'. We weten dat liefde een kwestie van geven en nemen is, maar we weten de juiste verhouding niet. Het is terrifying om liefde te geven, want wat krijg je er voor terug? Maar nemen is ook niet alles. Liefde is moeilijk omdat mensen teveel nadenken, waardoor DTR'n ontstaat, which drives us crazy. Liefde zou vanzelf moeten gaat, het is misschien niet menselijk maar wel iets natuurlijks, je weet wanneer het voorbestemd is. Ookal weten we misschien niet helemaal waar me mee bezig zijn, ten slotte is 'love' een werkwoord, toch gaat het wel allemaal vanzelf en dat moeten we maar leren te accepteren.




Liefde is gek, liefde is stom, liefde is fucked up, maar tegelijkertijd zoiets moois. We hebben liefde nodig. En geef toe, Rihanna heeft inderdaad gelijk 'We all want the same thing, we all want love'. En met deze quote wil ik de wijze liedes- en levensles van vandaag afsluiten. Ik hoop dat ik jullie hersenspinsels over liefde weer een beetje meer heb gestimuleerd, gedachten en ideën over liefde weer heb verbreed en jullie vooral geïnspireerd.